Mijn account

Steun ons
Maak een eigen vermist poster En print direct uit

Zoektips

Flyers verspreiden

Verspreid posters en flyers met de omschrijving en een foto van uw dier, plaats en datum van vermissing en uw eigen contactgegevens. Klik op de button hiernaast om snel en eenvoudig een poster te maken. Hang de posters op plekken waar veel mensen komen. Denk aan de bus/tramhalte, het postkantoor, de supermarkt, de glasbak, de brievenbus, de pinautomaat.

Ter volledigheid melden wij dat in sommige gemeenten en natuurgebieden geen posters mogen worden opgehangen. Dit zou in het uiterste geval zelfs een boete tot gevolg kunnen hebben. Posters mogen wel in de bus worden gedaan bij huizen zonder Nee/Nee sticker. Succes met het verspreiden van de posters.

Plekken doorzoeken

Doorzoek persoonlijk gebouwen, garages, bergingen, tuinen etc. in de directe omgeving. Zoek bij verbouwingen en kluswerk goed onder vloeren en pas geplaatste dingen zoals keukenblokken en wanden. Let ook op gaten onder panden en op raampjes van kelderboxen. Bel aan bij buurtgenoten en vraag aan de eigenaar of u even mag kijken in hun berging, schuur, garage. Neem een zaklamp mee op de zoektocht.

Asiel

Bezoek het asiel in de buurt. Neem foto's of de poster van uw vermiste huisdier mee, zodat ze die daar op kunnen hangen.

Dierenambulance

Belt u ook de lokale dierenambulance en breng een poster langs of stuur er een op.

Oude adres

Bent u net verhuisd? Neem dan ook contact op met de nieuwe bewoners op uw oude adres. Katten lopen vaak terug naar hun oude huis.

Roepen en geluiden maken

Roep uw kat als het buiten stil en rustig is. Hij zal dan minder bang zijn en sneller reageren. Maak geluiden waar uw kat normaal gesproken op reageert. Rammel bijvoorbeeld met een pak brokjes. Een kat zal niet altijd meteen op uw geroep reageren, vooral niet wanneer deze al een tijd van huis is, of gewond of ziek is. Neem hier daarom de tijd voor. Herhaal het roepen en rammelen meerdere keren achter elkaar met de nodige tussenpozen van stiltes, zodat u de kat kunt horen wanneer hij wel reageert.

Het laatst gezien

Honden gaan vaak terug naar de plek waar ze u voor het laatst gezien hebben. Laat daar iets achter dat ze herkennen (zet uw auto er bijvoorbeeld neer of laat iets achter met de geur van thuis).

Bomen

Vergeet niet omhoog in bomen te kijken of uw kat daar misschien veiligheid zocht. Dit geldt voor bomen in de achtertuin, maar zeker ook voor bomen op straat.

Lokplek

Indien de vermissing een kat betreft die nooit buiten is geweest, dan kunt u een lokplek maken. Zet op het punt waar hij uit huis verdween drie bakjes: water, eten en vieze plaskorrels (eventueel van medekatten). Zet daarnaast een doosje of krat op zijn kant, zodat de kat bescherming kan zoeken en leg daar een gedragen kledingstuk van uzelf in. Houd dit minimaal een week vol. Als uw dier weer terecht is, vergeet dit dan niet te melden bij alle instanties waar u de vermissing heeft opgegeven.

Chippen

Wij adviseren u uw dier te laten chippen op het moment dat u het dier weer gevonden heeft. Dit versnelt het zoeken bij een eventuele volgende vermissing.

 


Poster maken